sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Ratiseva ja tahmainen suupala - kahvimarenki


 Musasuositus: Marenkien tuomaan sokerihumalaan johdattelee Junior Senior -duon biisi Go Junior, Go Senior.

Joissain resepteissä jää kananmunanvalkuaiset käyttämättä (esim. panettone). Helpoin valkuaisista loihdittava herkku on suussa sulavat marengit. Lisämakua nämä marengit saavat espressosta. Marengit ovat helppo ja nopea tarjottava myös gluteenittomaan herkkupöytään.

Ainekset (n. 30 kpl)
4 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl etikkaa
3 rkl espressoa

Ohjeet
1. Sekoita sokeri ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
2. Lisää vaniljasokeri, etikka ja jäähdytetty kahvi.
3. Pursota pursottimen kanssa leivinpaperilla vuoratulle pellille.
4. Kypsennä marengit uunin keskitasossa 100 asteessa noin 35 minuuttia.
5. Laita uuni pois päältä, mutta jätä marengit uuniin vielä 20 minuutiksi uuninovi raollaan.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti