torstai 25. joulukuuta 2014

Pasta al gorgonzola: haiseva herkku

Musasuositus: Klassikko vaatii rinnalleen toisen. Tämän suussa sulavan pastan taustamusiikiksi sopii Robbie Williamsin ja Nicole Kidmanin Somethin' Stupid.

Juustopasta on ikisuosikkini sekä ravintolassa että kotona. Jääkaapistani löytyy yleensä aina parmesaania ja sinihomejuustoakin aika usein. Näistä kahdesta juustosta saa aikaan pikaisen herkkupastan vain lisäämällä hieman kermaa. Päärynä ja pähkinät kruunaavat herkun, mutta ilmankin pärjää.

Ainekset (4 hengelle)
500 g penne- tai farfalle-pastaa
1 sipuli
1 pieni päärynä
kourallinen pähkinöitä (esim. saksanpähkinöitä)
1,5 dl kuohukermaa
70 g sinihomejuustoa (esim. gorgonzola, Aura)
50 g parmesaania
loraus sitruunanmehua
oliiviöljyä
suolaa
sitruunapippuria

Ohjeet 
1. Keitä pasta al denteksi ohjeen mukaan.
2. Kuori ja pilkota sipuli ja kuullota pannulla.
3. Kuori ja pilko päärynä ja lisää se pannulle.
4. Lisää pähkinät ja kerma pannulle.
5. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja lisää homejuusto pieninä palasina.
6. Kun homejuusto on sulanut, lisää parmesaani raastettuna.
7. Kun juustot ovat sulaneet, mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.
8. Sekoita kastike pastaan ja tarjoa heti raastetun parmesaanin kanssa.


 
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti