lauantai 1. marraskuuta 2014

Köyhät ritarit ja kettukarkkihillo


Musasuositus: Suomalaisiin, metsäisiin, pihlajanmarjan makuisiin tunnelmiin pääsee vaikka kuuntelemalla Korpiklaanin biisinä Metsälle.

Innoistuin tänä syksynä tekemään ensimmäistä kertaa pihlajanmarjahilloa. Heti ensisaaliista sain neljä purkillista ihanaa, aivan kettukarkeilta maistuvaa hilloa. Purkin valinta ei kuitenkaan ehkä onnistunut ihan täydellisesti, sillä seuraavana päivänä lounaalla mieheni oli avannut entisen pestopurkin ja oli varma, että hyytelömäiseksi mennyt pesto oli ihan pihalla. Hetken kuluttua purkin sisältöä haisteltuaan hän kuitenkin huomasi, että pestopurkissa ei ollutkaan pestoa vaan hilloa.

Ainekset
700 g pihlajanmarjoja
350 g hillosokeria (puolet marjojen painosta)
0, 5 dl vettä
1 vaniljatanko / 1 rkl vaniljasokeria

Ohjeet
1. Riivi marjat oksista ja pese ne vedessä.
2. Lisää marjat ja vesi kattilaan ja keitä hiljalleen, kunnes marjat alkavat höyrystyä.
3. Lisää hillosokeri ja vaniljatanko ja keitä hiljalleen noin 15 minuuttia aina välillä sekoittaen.
4. Kuori hillon päältä vaahto ja kaada marjat siivilään.
5. Painele pihlajanmarjoista mehut takaisin kattilaan siivilän läpi. Anna jäähtyä poin puoli tuntia.
6. Kaada hillo kuumennettuihin säilytyspurkkeihin.
7. Tarjoa esimerkiksi köyhien ritareiden kanssa aamupalaksi.

Vinkki: Jos haluat taittaa pihlajanmarjojen pahinta happamuutta, käytä pihlajanmarjat yön yli pakastimessa.


Köyhät ritarit (4 kpl)

Ainekset
4 paahtoleipää/ranskanleipäviipaletta
1 kananmuna
2 dl maitoa

Ohjeet
1.  Kaada maito ja riko kananmuna syvälle lautaselle. Riko kananmunan rakenne haarukalla.
2. Kastele leivänpalat molemmin puolin muna-maitoseoksessa.
3. Paista pannulla molemmin puolin.
4. Tarjoa kuumana esimerkiksi pihlajanmarjahillon ja jäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti