maanantai 6. lokakuuta 2014

Mamin paras puolukkapiirakka


Musasuositus: Jostain syystä minulla liittyy marjoihin ja niiden poimimiseen Jos metsään haluat mennä nyt -biisi. Tässä siitä hieman modernimpi versio Metsään.

Syksyisin kun vanhemmat ovat käymässä etelässä, pakastimeen ilmestyy taianomaisesti puolukoita. Niistä tulee leivottua puolukka-pähkinäleipää tai mamin aivan parasta puolukkapiirakkaa. Mitä enemmän puolukkaa, sitä parempi.

Ainekset
4 lasia vehnäjauhoja
2 lasia sokeria
2 rkl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa
250 g margariinia

1 kananmuna
1 prk kermaviiliä / 1 lasi piimää
400 g puolukoita

Ohjeet
1. Sekoita sulatettu voi ja sokeri.
2. Sekoita kuivat ainekset ja lisää ne voi-sokeriseokseen.
3. Kaada 1/3 taikinasta toiseen astiaan.
4. Lisää jäljelle jääneeseen taikinaan kananmuna ja kermaviili tai piimä.
5. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
6. Levitä jäiset puolukat taikinan päälle.
7. Ripottele murutaikina puolukoiden päälle.
8. Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 40 minuuttia.
9. Tarjoa hieman jäähtyneenä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti