Musasuositus: Pasta
alle uova eli kananmunapasta liittyy muistoissani Napolin Nonnaan. Sen
taustamusiikiksi sopii hyvin napolilaisen räppärin Almanegrettan biisi Figli di Annibale.
Monet minulle tutut eteläitalialaiset ruuat tunnetaan köyhien ruokana. Ne ovat usein helppoja ja nopeita kasvisruokia, joissa on papuja tai
muita halpoja proteiininlähteitä. En ollut ennen Napolin ex-anopin kokkailuja ajatellut, että
kananmunaa voisi käyttää pastakastikkeena. Spaghetti alla poverella eli "köyhän naisen spagetti" valmistetaan pastasta ja kananmunasta ja se on nykyään yksi perusruuistani.
350 g spagettia
4 kananmunaa
50 g parmesaania tai pecorinoa
oliiviöljyä
25 g voita
suolaa
mustapippuria
1. Keitä pastat runsaassa, suolatussa vedessä ohjeen mukaan.
2. Paista kananmunat voi-öljyseoksessa pannulla ja mausta suolalla.
3. Sekoita kypsät pastat kananmuniin.
4. Lisää pecorino-juusto ja mausta mustapippurilla.
5. Tarjoile kuumana.
Italialaiset jättävät kananmunan keltuaiset hieman löysiksi, koska silloin kastike tarttuu paremmin pastaan. Itse tykkään enemmän kypsästä kananmunasta, joten paistan keltuaisetkin aivan kypsiksi ennen spagettiin sekoittamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti