Musasuositus: Sunnuntaiaamuun kuuluu meidän huushollissa ehdottomasti sihistelyjazz. Niinpä lättytaikinaa vatkatessa taustalla soi Milesin Blue in Green.
Lapsuudenkodissa tehtiin usein lättyjä, jos maitopurkin viimeinen käyttöpäivä oli umpeutumassa. Lättyjen teko on helppoa, mutta niiden paistaminen vaatii kärsivällisyyttä. Kotona iskä oli aina vastuussa lättyjen paistamisesta, ja tämä onkin iskältä saatu resepti.
Ainekset
4 kananmunaa
1 tl suolaa
sopivasti jauhoja (eli n. 4 dl)
litra maitoa
voita paistamiseen
Ohjeet
1. Sekoita ainekset keskenään.
2. Laita pannulle pieni voinokare ja paista lätyt.
3. Tarjoa esimerkiksi nutellan ja banaanisiivujen kanssa. Jäätelö kruunaa herkun.
Iskän vinkki. Älä laita taikinaan sokeria, sillä se palaa helposti pannulla ja lätyistä tulee mustia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti