Musasuositus: Italialaisen illallisen taustamusiikiksi sopii vaikka ihanan cheesy Eros Ramazzottin biisi Più bella cosa.
Appivanhemmat oli kutsuttu lauantaiksi kylään syömään ja
ajattelin pysytellä koko illan italialaisteemassa. Tarjolla oli bruschettoja alkupalaksi ja risottoa pääruoaksi. Risotto on Pohjois-Italian perusruokaa, koska Po-joen varrella on viljelty riisiä jo iät ja ajat. Jälkkäriksi tarjoilin jätskiä
marjojen kanssa.
Bruschettat
Ainekset
Ainekset
12 palaa ciapatta-leipää
Täyte 1
2 tomaattia
1 valkosipulinkynsi
10 basilikanlehteä
Täyte 2
Täyte 3
oliiviöljyä
balsamicoviinietikkaa
Ohjeet
1. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi.
2. Pilko valkosipuli.
3. Revi basilikanlehdet pieniksi.
4. Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan.
5. Lämmitä leipäpaloja noin 5 minuuttia 200 asteisessa uunissa.
Parsarisotto (4 hengelle)
Ainekset
1 sipuli
1 rkl oliiviöljyä
250 g (n. 3 dl) arborio-risottoa
1 dl valkoviiniä
1,5 l kiehuvaa kasvislientä
25 g voita
1 dl (n. 75 g) parmesaaniraastetta
mustapippuria
suolaa
Ohjeet
1. Paloittele sipuli ja kuullota öljyssä laakealla pannulla.
2. Lisää riisi ja sekoita.
3. Lisää viini ja anna haihtua. Viinin voi korvata myös kasvisliemellä.
4.
Lisää lientä pari kauhallista kerrallaan noin 20 minuutin ajan hiljaa
sekoitellen kunnes riisi on kypsää. Jätä riisiin kuitenkin
purutuntumaa.
5. Pese ja kuori parsat kuorimaveitsellä.
6. Keitä parsoja noin 5 minuuttia hyvinsuolatussa vedessä.
7. Lisää kypsään riisiin raastettu parmesaani, voi sekä parsat.
8. Tarkista maut. Lisää mustapippuria ja tarvittaessa suolaa.
Valkoviinimarinoidut marjat ja vaniljajäätelö
Ainekset
250 g vadelmia
250 g mustikoita
1 dl valkoviiniä
3 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
Ohjeet
1. Sekoita marjat, viini ja sokerit.
2. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.
3. Tarjoa hyvän vaniljajäätelön kanssa.
Hyvän italialaisen illallisen kruunaa kunnon espresso tai vaikka americano sekä pieni kulaus limoncelloa. Buon apetito!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti