maanantai 1. syyskuuta 2014

Pimenevän syysillan tulinen linssikeitto

Musasuositus: Tulinen keitto pistää pileet pystyyn ja saman tekee Maroon 5 biisillä Moves like Jagger.

Söin tätä keittoa ensimmäistä kertaa keittoja rakastavan virolaisen ystäväni luona. Meitä oli koolla isompi ystäväporukka ja kokkailtiin keittoa yhdessä. Siitä asti olen harrastanut keittoja, erityisesti tätä pimeneviin syysiltoihin sopivaa, suuta polttavaa versiota.

Ainekset
1 sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
2 dl punaisia linssejä
1 tlk (500 g) chili-tomaattimurskaa
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
4 porkkanaa
4 perunaa
1 rkl öljyä

Ohjeet
1. Pilko sipuli ja kuullota se öljyssä.
2. Lisää pilkottu valkosipuli ja linssit. Sekoita.
3. Lisää chili-tomaattimurska. Voit käyttää myös tavalllista tomaattimurskaa ja lisätä tuoretta tai kuivattua chiliä.
4. Lisää vesi ja liemikuutiot ja kuumenna kiehuvaksi.
5. Kuori ja pilko porkkanat ja perunat pieniksi paloiksi ja lisää ne keittoon.
6. Keitä noin 15 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat kypsiä.
7. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
8. Anna maustua hetki ennen tarjoilua vaikkapa samppanjaleivän kanssa.







2 kommenttia:

  1. Alkaa olla sopivat ilmat linssikeittoon! Mmmmmmm...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tästä keitosta tulee aina mieleen se ilta teillä ja erityisesti sinä ja se, että Helka ei (ainakaan silloin) tykännyt keitoista. :)

      Poista