sunnuntai 31. elokuuta 2014

Laiskan sunnuntain feta-kesäkurpitsapiirakka



Musasuositus: Laiskaan sunnuntaihin kuuluu ehdottomasti sihistelyjazz. Timo Lassyn Ya Dig feat. José James hoitaa homman.

Viikonloppuaamuihin kuuluu hidas herääminen ja maukas ruoka. Jos ei jaksa vaivautua sohvan pohjalta kaupunkiin brunssille, itse tehty piirakka polkaisee päivän kivasti käyntiin vaikka kolmelta iltapäivällä. Suosikkitäytteeni suolaiseen piirakkaan on feta, sipuli ja kesäkurpitsa. Piirakan kesäkurpitsat ja kananmunat on anoppilan kesätilalta.

Ainekset (riittää isoonkin vuokaan, 29 cm)

Pohja
100 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 kananmuna
1 rkl kylmää vettä

Täyte
1 kesäkurpitsa
1 sipuli
200 g fetajuustoa
4 kananmunaa
1 dl maitoa
chilihiutaleita
suolaa ja mustapippuria

Ohjeet
1. Sekoita margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi.
2. Lisää kananmuna ja vesi ja sekoita taikinaksi.
3. Painele taikina vuoan reunoille ja pohjalle. Laita vuoka täytteen tekemisen ajaksi jääkaappiin.
4. Silppua sipuli ja levitä vuokaan. Jos haluat sipulista miedompaa ja makeampaa, voit paistaa sipulit ensin.
5. Murustele fetajuusto sipulin päälle.
6. Leikkaa kesäkurpitsa 1/2 cm:n paksuisiksi renkaiksi  ja asettele juuston päälle.
7. Vatkaa kananmunat rikki ja sekoita joukkoon maito ja mausteet. Kaada vuokaan.
8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 35 minuuttia.
9. Anna vetäytyä hetki ennen syömistä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti