Musasuositus: Laiskaan sunnuntaihin kuuluu ehdottomasti sihistelyjazz. Timo Lassyn Ya Dig feat. José James hoitaa homman.
Viikonloppuaamuihin
kuuluu hidas herääminen ja maukas ruoka. Jos ei jaksa vaivautua
sohvan pohjalta kaupunkiin brunssille, itse tehty piirakka polkaisee
päivän kivasti käyntiin vaikka kolmelta iltapäivällä. Suosikkitäytteeni
suolaiseen piirakkaan on feta, sipuli ja kesäkurpitsa. Piirakan kesäkurpitsat ja kananmunat on anoppilan kesätilalta.
Ainekset (riittää isoonkin vuokaan, 29 cm)
Pohja
100 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 kananmuna
1 rkl kylmää vettä
Täyte
1 kesäkurpitsa
1 sipuli
200 g fetajuustoa
4 kananmunaa
1 dl maitoa
chilihiutaleita
suolaa ja mustapippuria
Ohjeet
1. Sekoita margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi.
3. Painele taikina vuoan reunoille ja pohjalle. Laita vuoka täytteen tekemisen ajaksi jääkaappiin.
4. Silppua sipuli ja levitä vuokaan. Jos haluat sipulista miedompaa ja makeampaa, voit paistaa sipulit ensin.
5. Murustele fetajuusto sipulin päälle.
6. Leikkaa kesäkurpitsa 1/2 cm:n paksuisiksi renkaiksi ja asettele juuston päälle.
7. Vatkaa kananmunat rikki ja sekoita joukkoon maito ja mausteet. Kaada vuokaan.
9. Anna vetäytyä hetki ennen syömistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti