Musasuositus: Rautaisen pinaattipiirakan kokkaus- ja syöntimusaksi sopii Eye of the Tiger. Samalla voi vaikka tehdä hauislihaksia viinipulloilla. (Been there, done that.)
Kahden peräkkäisen kuoroharjoitusillan jälkeen ei jaksa harrastaa haute cuisinea, joten iltapalaksi oli tänään piirakkaa. Tämän illan piirakassa on täytteenä pinaattia, fetaa ja tomaattia. Tuoretta pinaattia ei Suomessa myydä kovinkaan monessa kaupassa, mutta pakastepinaatti sopii piirakkaan erinomaisesti. Kippari-kallen suosikkiruoka maistuu niin anemiaa välttelevälle kasvissyöjälle kuin juuri sisäurheilukauden aloittaneelle bodaajallekin.
Ainekset
Pohja
2 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
1 rkl kylmää vettä
Täyte
4 kananmunaa
loraus (soija)maitoa
300 g pakastepinaattia sulatettuna
noin 5 kirsikkatomaattia
100 g fetajuustoa
Ohjeet
Pohja
1. Sekoita jauhot ja öljyt murumaiseksi seokseksi.
2. Lisää kananmuna ja vesi ja sekoita tasaiseksi.
3. Levitä taikina rasvatun piirakkavuoan pohjalle.
4. laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Täyte
5. Sulata pakastepinaatti mikrossa.
6. Sekoita kananmunat rikki haarukalla ja lisää joukkoon maito.
7. Sekoita sulanut pinaatti kananmunaseokseen ja lisää mausteet.
8. Lisää fetajuusto piirakkapohjalle ja kaada vuokaan kananmuna-pinaattiseos.
9. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Asettele ne leikkauspuoli ylöspäin pinaatin pinnalle.
10. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 35 - 40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti