Musasuositus: Norjalaisten browniesien taustamusaksi sopii Arne Schau-Knudsenin biisi 11 uker pluss igår, jossa hän pähkäilee, ymmärtääkö pari kuukautta Jenkeissä ollut kaveri enää ollenkaan norjaa.
Dette trenger du / Ainekset
8 egg / 8 kananmunaa
8 dl sukker / 8 dl sokeria
4 dl hvetemel / 4 dl vehnäjauhoja
6 ss vaniljesukker / 6 rkl vaniljasokeria
12 ss kakao / 12 rkl kaakaota
400 g margarin / 400 g margariini
Slik gjør du det / Ohjeet
Sain
Norjassa töissä ollessani kollegalta tämän ensimmäisen
brownies-reseptini. Hänellä oli tapana leipoa browniesejä yövuoron
aikana aamuvuorolaisille aamupalaksi. Vasta myöhemmin söin "aitoja",
amerikkalaisia brownieseja Jenkkilässä, mutta tämä ensirakkaus on
säilynyt uusien tuttavuuksienkin myötä.
Reseptistä riittää aineksia koko pellilliseen, mutta reseptin
puolittamalla saa lasagnevuoallisen verran herkkuja kahvihetkeen.
Tässäpä siis resepti suomeksi og det samme på norsk.Dette trenger du / Ainekset
8 egg / 8 kananmunaa
8 dl sukker / 8 dl sokeria
4 dl hvetemel / 4 dl vehnäjauhoja
6 ss vaniljesukker / 6 rkl vaniljasokeria
12 ss kakao / 12 rkl kaakaota
400 g margarin / 400 g margariini
Slik gjør du det / Ohjeet
1. Smelt margarin og kakao og avkjøl. / Sulata margariini ja kaakao ja jäähdytä.
2. Bland egg og sukker forsiktig sammen. / Sekoita kananmunat ja sokeri varovasti.
3. Ha i mel og vaniljesukker. / Lisää seokseen jauhot ja vaniljasokeri.
4. Ha i smør- og kakaomassen til slut. / Lisää lopuksi margariini-kaakaoseos.
5. Stekes ved 170 grader i ca. 40 min i langpanne. / Paista pellillä 170 asteessa noin 40 minuuttia.
Vinkki: Koska reseptissä ei käytetä suklaata, kannattaa panostaa kunnolliseen kaakaoon. 2. Bland egg og sukker forsiktig sammen. / Sekoita kananmunat ja sokeri varovasti.
3. Ha i mel og vaniljesukker. / Lisää seokseen jauhot ja vaniljasokeri.
4. Ha i smør- og kakaomassen til slut. / Lisää lopuksi margariini-kaakaoseos.
5. Stekes ved 170 grader i ca. 40 min i langpanne. / Paista pellillä 170 asteessa noin 40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti