keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Couscous ja grillattu halloumi




Musasuositus: Vietän tämän viikon Tanskassa. Tämä Medinan laulu on soinut täällä paljon radiossa: Giv slip.

Useimmiten en reissuilla haaveile omista kokkauksista, mutta kasvissyönti ei vaikuta olevan Tanskassa kovin suosittua, ainakaan Kööpenhaminan ulkopuolella. Couscous on yksi kestosuosikeistani, koska sen valmistaminen on nopeaa. Tämä viime viikonloppuna valmistamani puuromainen couscousruoka maistuu sekä lämpimänä että kylmänä. Tällä kertaa maistelen sitä tosin vain mielikuvaharjoitteluna.

Ainekset
1 dl kokojyväcouscousta
2 dl kiehuvaa vettä

0, 5 dl punaisia linssejä
2 dl vettä
1 pieni kesäkurpitsa
1 omena
(1 punainen paprika)
1 sipuli
1 rkl öljyä
chilihiutaleita
pippuria ja suolaa

200 g halloumia

Ohjeet
1. Laita couscous lämpöä kestävään astiaan.
2. Kiehauta vesi ja kaada se couscousin päälle. Peitä kannella ja anna vetäytyä ohjeiden mukaan.
3. Kuori ja pilko sipuli.
4. Kuullota sipuli öljyssä pannulla.
5. Lisää muut linssit ja kasvikset ja paista, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.
6. Lisää vesi ja keitä hiljalleen, kunnes linssit ovat pehmenneet.
7. Mausta.
8. Sekoita valmis couscous kasvis-linssiseokseen.
9. Grillaa tai paista halloumi ja tarjoile couscousin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti