sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Pesto rosso: Valmista 3 minuutissa

  
Musasuositus: Neitsytöljyn ja pesto rosson ensimmäisen kokkaamiskerran kunniaksi taustamusiikkina soi tällä kertaa Madonnan Like a Virgin.

Tänä kesänä hankin vihdoin kauan haaveilemani Kenwoodin monitoimikoneen. Sillä on tullut pyöräytettyä jo monet sosekeitot ja vihreät pestot. Tänään päätin kokeilla ensimmäistä kertaa punaista pestoa ja siitähän tuli herrrrrkullista! 

Todistaa taas kerran, että italialaisen keittiön helmet syntyvät muutamasta tuoreesta ja laadukkaasta
raaka-aineesta.

Ainekset (4 annosta)
1 dl manteleita tai cashewpähkinöitä
2 valkosipulinkynttä
1 kuivatettu chili (peperoncino)
kourallinen basilikaa
50 g parmesaania
5 (n. 100 g) aurinkokuivattua tomaattia öljyineen
5 kirsikkatomaattia
1 rkl balsamietikkaa
1 dl neitsytoliiviöljyä
suolaa

500 g spagettia
Ohjeet
1. Laita kaikki punaisen peston ainekset monitoimikoneeseen ja aja sileäksi tahnaksi. Mausta suolalla.
2. Keitä 500 grammaa spagettia al dente, eli pasta saa jäädä hammastuntuman vajaaksi täysin kypsästä.
3. Valuta spagetti ja sekoita siihen pesto sekä loraus keitinvettä. 
4. Tarjoile basilikanlehtien ja parmesaanilastujen kera.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti