Musasuositus: Mikään ei maistu yhtä hyvältä kuin ruokaisa, juustoinen pasta pitkän työpäivän jälkeen. Tästä voisi kertoa myös Giorgian laulu Un amore da favola.
Patamainen, runsaalla parmesaanilla kuorrutettu papupasta vie nälän ja
maistuu jopa paremmalta seuraavana päivänä. (Tätä ei tosin saa kertoa
italialaisille, sillä kerran keitetyn pastan uudelleenlämmittäminen on suurin
mahdollinen ruokarikos.) Eteläitalialainen köyhälistön ruoka rikastaa täällä pohjoisessa kenen tahansa illallispöytää.
Ainekset (4 hengelle)
1 sipuli
purkki valkoisia tai ruskeita papuja
1 prk tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
1 l vettä
200 g erilaisia pienikokoisia pastoja
50 g parmesaania
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
Ohjeet
1. Pilko sipuli ja kuullota öljyssä pannulla.
2. Huuhdo pavut ja lisää ne pannulle.
3. Lisää pannulle tomaattimurska.
4. Lisää vesi ja mausta suolalla.
5. Keitä pasta kypsäksi.
6. Lisää raastettu parmesaani.
7. Mausta ja tarjoa heti.
Vinkki! Pikkupastaksi sopii erittäin hyvin rakettispagetti ja tavallinen makaroni.
Tädää, sinut on täten haastettu viiden haasteeseen: http://blogikissat.com/puskis/haastetta-pukkaa/
VastaaPoista