lauantai 16. elokuuta 2014

Key Lime Pie: grillajaisten juhlittu jälkkäri



Musasuositus: Key Limet ovat kotoisin Florida Keysistä. Suomessa lähinnä floridalaista Miami Vice -musatunnelmaa on ehkä nimensä puolesta Don Johnson Big Band. Limen makuja voi maistella vaikka Road-biisin voimalla, kun tänään tulee automatkalla olevia vieraitakin.

Jos ilmat sallii, grillaillaan ulkosalla. Kuten aina, aloitin menyyn suunnittelemisen jälkkäristä: tänään on vuorossa Key Lime Pie eli lime-marenkipiirakka. Olen pitkään halunnut rakennella omaa versiota tästä amerikkalaisesta klassikosta. Tällainen siitä tuli!

Ainekset
Pohja
200 g Digestive-keksejä
100 g voita
2 rkl sokeria

Täyte
4 munankeltuaista
4 limeä
2 limen kuori raastettuna
1 rkl vaniljasokeria
1 prk (400 g) kondensoitua maitoa

Marenki
4 munanvalkuaista
2,5 dl sokeria

Ohjeet
Pohja
1. Murskaa keksit ja sekoita muruihin sulatettu voi ja sokeri.
2. Levitä seos voideltuun piirakkavuokaan (noin 27 cm).

Täyte
3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
4. Sekoita keltuaiset ja kondensoitu maito, limemehu ja -raaste.
5. Kaada täyte pohjalle.
6. Paista 175 asteessa noin 15 - 20 minuuttia, kunnes täyte tuntuu kiinteältä.
7. Jäähdytä piirakka jääkaapissa. Jos käytät irtovuokaa, irrota piirakka vasta täysin jäähtyneenä.

Marenki
8. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri.
9. Levitä tai pursota marenki piirakan päälle,
10. Paista piirakkaa vielä noin 10 - 15 minuuttia 225 asteessa, kunnes marenki on paahtunut sopivaksi. Varo, ettet polta marenkia!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti