sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Kuuman kesäpäivän kirsikkahillo

Musasuositus: Helteisen kesäpäivän kokkailuun sopii erinomaisesti bossanova, joka tuo mieleen hiekkarannan ja makeat hellejuomat. Vauhtiin pääsee vaikka Bossanova Cocktail -nimistä levyä kuuntelemalla.

Löysin kaupungin salaisen hapankirsikkapuukätkön ja poimin heti siltä istumalta pari litraa kirsikoita. Ensi viikolla voisi tehdä vaikka kirsikkapiirakkaa, mutta tänään tyydyin vain hillon tekemiseen. Jos sitä nauttisi vaikka huomenaamulla uunituoreiden croissantien ja juuston kanssa, nam.

Hapankirsikoista tulee mukavan kirpsakkaa hilloa, vähän samantyylistä kuin viinimarjoista. Vaikka yleensä kartankin kirsikkaa muuten kuin tuoreena, tästä pirtsakasta ja luonteikkaasta hillosta saattaa hyvinkin tulla uusi suosikkini.

Ainekset
1,5 l (1 kg) kirsikoita
1 dl vettä tai kirsikkamehua
250 g sokeria
1 limetin mehu
1 rkl vaniljasokeria

Ohjeet
1. Pese kirsikat ja ja poista niistä siemenet.
2. Kiehuta aineksia kattilassa miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
3. Siirrä hillo kuumennettuihin hillopurkkeihin ja laita kannet kiinni.
4. Jäähdytä. Säilytä hilloja jääkaapissa.
5. Nauti esimerkiksi croissantin ja juuston kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti