Jenkkilässä syödään muffinsseja usein aamupalaksi. Suomalaisittain pidän niitä itse edelleen enemmän jälkkärinä. Kesään kuuluu aina suomen kielen intensiivikurssit, tänä kesänä kuitenkin tutkin enkä opeta. Lupasin lahjoa kesäkurssin henkilökuntaa leipomuksilla ja tänä aamuna leivoin kesäkurssilaisille kuorrutettuja herkkuja aamupalaksi.
Musasuositus: Kesäkurssin lauluhetkien kunniaksi muffarien mussutushetkeen sopii Puhuvan koneen biisi Ulos.
Ainekset
200 g margariinia
4 munaa
2 dl sokeria
2 dl ruokosokeria
4 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 dl vehnäjauhoja
1,5 dl maitoa
200 - 400 g kuivattuja karpaloita
24 kpl Omar-karkkia (tai muita toffeekarkkeja)
Ohjeet
1. Sulata margariini ja jäähdytä.
2. Vaahdota munat ja sokeri.
3. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseos ja sula margariini ja maito.
4. Sekoita taikinaan lopuksi kuivatut karpalot. Säästä osa karpaloista koristelua varten.
5. Jaa taikina muffinivuokiin. Upota yksi karkki kaikkiin muffinssivuokiin.
6. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Kuorrutus
3 dl fariinisokeria
4 dl kuohukermaa
Ohjeet
1. Mittaa sokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
2. Jäähdytä kulhossa ja laita jääkaappiin mieluiten yön yli.
3. Vatkaa kastiketta, kunnes sitä voi pursottaa. Huomaa, että vain tarpeeksi kylmä kastike vaahtoutuu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti