Italiassa syödään kesäisin kevyitä pastaruokia joko kylmänä tai kuumana. Kuten useimmat italialaisherkut, tämänkin pastan salaisuus on yksinkertaiset, raikkaat maut ja muutama hyvä raaka-aine. Koska tähän ruokaan tarvitaan pastan lisäksi vain kesäkurpitsa, valkosipulia ja hyvää öljyä, tämä yksinkertainen ruoka sopii myös opiskelijan budjettiin.
Vierailin opiskelijavuosina siskon luona Perugiassa Italiassa lapsuudenkaverin kanssa. Matkabudjetti oli tiukka, eikä meillä ollut varaa yöpyä hotellissa. Siskoni vuokraemäntä ei kuitenkaan pitänyt ylimääräisistä vieraista. Ensimmäisen yön uskalsimme kuitenkin nukkua vuokra-asunnon eteisessä, mutta laitoimme herätyskellon soimaan kello viisi, koska vuokraemännällä oli tapana käydä tarkistamassa tilanne asunnossa joka päivä. Yhtenä päivänä erehdyimme kokkaamaan kolmistaan tätä samaista kesäkurpitsapastaa lounaaksi asunnon keittiössä, mutta siitäkin tuli sanomista... Loppureissun yöt vietimme erinäisissä siskon uusien tuttavuuksien kivilattioilla ja paljailla patjoilla ja söimme lounasta muualla. Ei luksusmatkailua, mutta yksi mieleenpainuvimmista reissuista. Edelleen kutsumme kolmikkoamme nimellä "Perugian enkelit".
Musasuositus: Siskon kunniaksi tämän pastan kokkailun taustamusaksi sopii Nekin 90-luvun hitti Laura non c'è.
Ainekset (2 - 3 hengelle)
1 kesäkurpitsa
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
noin 200 g spagettia
suolaa
mustapippuria
Ohjeet
1. Keitä spagetti ohjeen mukaan.
2. Kuori ja pilko valkosipuli. Kuullota runsaassa oliiviöljyssä pannulla.
3. Pese ja raasta kesäkurpitsa. Lisää pannulle, kun sipulit ovat läpikuultavia.
4. Paista seos pehmeäksi ja mausta.
5. Sekoita kypsä pasta kastikkeeseen ja tarjoa. Voit lisätä pastan päälle myös parmesaaniraastetta.
6. Nauti heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti