torstai 24. joulukuuta 2015

Joulupuuro

Musasuositus: Jouluna meillä raikaa kaiuttimissa jazz (kuten aina muulloinkin). Jouluaattoaamu on hyvä aloittaa riisipuurolla ja Have Yourself a Merry Little Christmas -biisillä.

Kotona pohjoisessa iskä keitti aina jouluaattona puuron puuhellallIskä oli ainoa, jolla meidän perheestä oli kärsivällisyyttä puuron hämmentämiseen, ja siksi iskän puuro onkin aina parasta! Yleensä puuro syötiin perinteisesti sokerin ja kanelin kera, joskus saattiin nauttia mummun keittämästä sekahedelmäkiisselistäkin. Tänään taidetaan tyytyä perinteiseen tyyliin, että ehditään kuuntelemaan joulurauhanjulistusta.

Ainekset
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l  täysmaitoa
1/2 tl suolaa
pinnalle kanelia ja sokeria

Ohjeet
1. Kiehauta vesi kattilassa.
2. Lisää riisit ja keitä, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
3. Lisää maito ja keitä hiljalleen kannen alla noin 40 minuuttia.
4. Mausta.
5. Tarjoa sokerin ja kanelin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti