perjantai 25. joulukuuta 2015

Mausteinen kurpitsakeitto


Musasuositus: Joulun kunniaksi pistetään soimaan Den gamla Vaktparaden, jota lauleskeltiin tämän vuoden joulukonsertissa kuoron kanssa.

Kurpitsa ja bataatti ovat suosikkiainekseni keittoihin. Tällä kertaa vuorossa on myskikurpitsa, pehmeäkuorinen, kermaisa kurpitsa. Paahtaminen tuo esiin kurpitsan makeuden ja syvemmän, hieman nokisen maun. Makean kurpitsan seuraksi valitsin tällä kertaa porkkanan: keiton makeus ja vahvat mausteet ja chili täydentävät tässä keitossa täydellisesti toisiaan.

Ainekset
1 myskikurpitsa (n. 1 kg)
1 sipuli
5 porkkanaa
1 l vettä
1 tl kuminaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1 - 2 kuivattua chiliä
kasvisöljyä

Tulokset
1. Leikkaa kurpitsa paloiksi ja paahda uunissa 225 asteessa 15 - 20 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat pehmeitä.
2. Paloittele sipuli ja kuullota öljyssä.
3. Lisää öljyyn mausteet ja anna maustua.
4. Lisää vesi ja kiehauta.
5. Kuori ja paloittele porkkanat.
6. Keitä 15 - 20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä.
7. Lisää paahdetut kurpitsat ja lisää keittoon pariksi minuutiksi.
8. Kun keitto on kuumaa, soseuta tehosekoittimella.
9. Tarjoa heti esimerkiksi pähkinöiden kanssa.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti