lauantai 12. syyskuuta 2015

Tummentuneiden banaanien uusi elämä - mausteinen banaanikakku


 Videosuositus: Tällä kertaa en suosittele musiikkia, vaan ystäväni hulvatonta Instagram-videota, jolla hän valmistaa minun vierailuani varten tätä nimenomaista banaanikakkua. Voisin sekä syödä kakkua rajattomasti että katsoa tuota videota kerta toisensa jälkeen.

Kävin pari viikkoa sitten pikavisiitillä Helsingissä ja olin yötä ystävän luona. Ystäväni oli edellisenä iltana leiponut banaanikakkua, jota toivoin saavani maistaa. Illalla ennen nukkumaanmenoa syötiin iltapalaa ja juteltiin ruuasta. Selitin tohkeissani, että en tykkää ollenkaan kookoksesta, varsinkaan kookoshiutaleista. Kun söin kotimatkalla kookoshiutaleita sisältävää banaanikakkua aamupalaksi, juutuin pitkäksi aikaa tuijottamaan vesipisaroiden täplittämää bussin etuikkunaa.

Ainekset
150 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 huoneenlämpöistä kananmunaa
2 - 3 tummunutta banaania
0,5 dl nestettä (esim. kookosmaitoa tai kermaa)
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl inkivääriä
2 tl kardemummaa
2 tl kanelia
1/4 tl suolaa

Ohjeet
1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Lisää munat yksitellen sekoittaen.
3. Muusaa banaanit ja sekoita taikinaan.
4. Sekoita kuivat ainekset keskenään.
5. Lisää vähitellen taikinaan.
6. Lisää viimeiseksi neste.
7. Jauhota vuoka. Parhaiten käy pyöreä kuivakakkuvuoka.
8. Paista 175 asteessa noin tunti.
9. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi.

Vinkki! Voit käyttää korppujauhojen sijasta vuoan jauhotukseen kookoshiutaleita.


 Toinen vinkki! Yhden ison pyöreän kuivakakkuvuoan sijasta voit jakaa taikinan kahteen pienempään suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan.

Ja vielä kolmas vinkki! Jos tykkäät mausteista, lisää kaikki mausteita pari lusikallista lisää!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti