tiistai 8. syyskuuta 2015

Maidoton mutakakku - mikä makupala!


Musasuositus: Gerald Toton biisi Chocolate cake (with cream and raspberries) sopii taustamusaksi, kun uunissa paistuu ihanan suklainen mutakakku.

Käyn joskus maanantaina kotimatkalla hakemassa burritot ja jälkkäriksi pienet suklaa-mansikkavaahtokarkit. Tänään paikka oli jo ehtinyt mennä kiinni ja jäi harmittamaan, että jäin ilman jälkkäriä. Lauantaina leipasin kaverin synttäreille mutakakun ja päätin rukata reseptiä hieman lisää ja tehdä itselleni maanantaijälkkärin. Eiköhän siitä jää muutama pala huomiselle, jos veisin työpaikan kaffetunnille vähän herkkuja.

Ainekset
3,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 dl kaakaojauhetta
0,5 tl suolaa
2 dl rypsiöljyä tai 200 g margariinia
3 kananmunaa

Ohjeet
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää öljy.
3. Sekoita taikinaan munat yksitellen.
4. Kaada taikina voideltuun, leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Pyöreä vuoka on paras, mutta neliönmallinenkin käy paremman puutteessa.
5. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia kunnes reunat ovat hyytyneet, mutta keskusta on vielä hieman raaka.
6. Jäähdytä.
7. Tarjoa esimerkiksi jäätelön ja marjojen kanssa.

Vinkki. Säilytä mutakakkua jääkaapissa, niin saat leikattua siitä paremmin paloja.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti