Ainekset
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 kg tomaatteja (n. 6 isoa tomaattia)
1 vihreä paprika
1 dl neitsytoliiviöljyä
0, 5 dl punaviinietikkaa
3-4 palaa vaaleaa leipää
3 dl kylmää vettä
3 rkl sitruunamehua
suolaa
pippuria
(chiliä)
Ohjeet
1. Kalttaa tomaatit kiehuvassa vedessä parin minuutin ajan.
2. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä.
3. Lisää tomaatit ja sipulit monitoimikoneeseen ja soseuta.
4. Pilko paprika ja kurkku ja lisää monitoimikoneeseen.
5. Lisää myös leipä ja soseuta hienoksi.
6. Kaada joukkoon ves, öljy ja viinietikka.
8. Sekoita tasaiseksi.
9. Viilennä jääkaapissa ja tarjoile kylmänä esimerkiksi jääpalojen ja paahdettujen leivänpalojen kera.Vinkki. Ilmojen viiletessä gazpacho maistuu myös lämpimänä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti