sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Kuuman kesäpäivän kylmä gazpachokeitto

Musasuositus: Mikä sopisi kuumaan kesäpäivän illanviettoon paremmin kuin salsa. Juhlat saa käyntiin Tito Puenten laululla Salsa y sabor.

Ensimmäistä kertaa maistoin gazpachokeittoa pienenä siskon kummiperheen luona Tampereella. Tykästyin jo silloin kylmän keiton hieman etikkaiseen makuun, vaikka yleensä etikkaisuus on omaan suuhun pahasta. Visiitistä jäikin päällimmäisinä mieleen kaikki jännittävät ruoat, joita maistelin  paljon matkustelleen pariskunnan luona. Olisikohan tämä ollut alkulaukaus omille ulkomaan ruokakokeiluille?

Ainekset
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 kg tomaatteja (n. 6 isoa tomaattia)
1 vihreä paprika
1 dl neitsytoliiviöljyä
0, 5 dl punaviinietikkaa
3-4 palaa vaaleaa leipää
3 dl kylmää vettä
3 rkl sitruunamehua
1 keskikokoinen kurkku
suolaa
pippuria
(chiliä)

Ohjeet
1. Kalttaa tomaatit kiehuvassa vedessä parin minuutin ajan.
2. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä.
3. Lisää tomaatit ja sipulit monitoimikoneeseen ja soseuta.
4. Pilko paprika ja kurkku ja lisää monitoimikoneeseen.
5. Lisää myös leipä ja soseuta hienoksi.
6. Kaada joukkoon ves, öljy ja viinietikka.
7. Mausta suolalla ja halutessasi chilillä.
8. Sekoita tasaiseksi.
9. Viilennä jääkaapissa ja tarjoile kylmänä esimerkiksi jääpalojen ja paahdettujen leivänpalojen kera.

Vinkki. Ilmojen viiletessä gazpacho maistuu myös lämpimänä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti