Vanhemmat on sattumalta käymässä täällä etelässä ja tulevat kylään nimpparin kunniaksi. Tarjolla on tällä kertaa amerikkalaistyylistä mansikka-raparperipiirakkaa. Amerikkalaisen piirakasta tekee täytteen päälle levitettävä taikinakansi. Suomalaisissa piirakoissa täyte jää yleensä päällimmäiseksi. Parhaalta piirakka maistuu kuumana päivänä hampaita vihlovan kylmän jäätelön kanssa.
Ainekset
Pohja
4 dl vehnäjauhoja
175 g margariinia
2 rkl sokeria
1 dl kylmää vettä
Täyte
3 raparperin vartta
500 g mansikoita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 rkl sitruunamehua
1,5 rkl perunajauhoja
25 margariinia
1 keltuainen
vettä
Ohjeet
1. Sekoita kylmä, paloiteltu margariini jauhoihin.
2. Lisää sokeri.
3. Lisää vesi ja sekoita, kunnes taikina on tasaista.
4. Kääri taikina tuorekelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin tunti.
5. Paloittele raparperit ja mansikat.
7. Kauli puolet taikinasta piirakan alaosaksi ja aseta noin 33 cm vuokaan.
8. Lisää täyte vuokaan.
9. Lisää täytteen päälle pieniä margariininokareita.
10. Kauli toinen puoli taikinasta ja aseta täytteen päälle.
11. Leikkaa reunoista ylimääräinen taikina pois ja kääntele reunat.
12. Voitele piirakka keltuais-vesi-seoksella ja leikkaa koristeviivat taikinaan.
13. Paista noin 35 minuuttia 200 asteessa.
14. Tarjoa hieman jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti