sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Lohturuokaa isolla ällällä: Pasta e patate



Musasuositus: Arkipastan kokkailuun sopii hyvin italaisen räppärin Reginan biisi Ape operaia.

Kun ensimmäistä kertaa söin tätä ruokaa, pidin sitä outona: ei pastaa ja perunaa voi sekoittaa! Tästä ruuasta on kuitenkin tullut arki-iltojen supersuosikki, maistuva hiilaripommi, joka pitää huolet (ja nälän) loitolla.

Ainekset (4 hengelle)
1 sipuli
5 keskikokoista perunaa
1 - 2 sellerinvartta
500 g  paseerattua tomaattia
300 g erilaisia (pienikokoisia) pastoja
1 l vettä
oliiviöljyä
n. 50 g parmesaania
suolaa
pippuria

Ohjeet
1. Pilko sipuli pieniksi palasiksi.
2. Kuullota sipuli öljyssä.
3. Kuori ja paloittele perunat pieniksi paloiksi ja lisää ne kattilaan.
4. Pilko selleri ja lisää nekin kattilaan.
5. Lisää tomaatti ja sekoita hyvin.
6. Lisää vesi ja kiehauta.
7. Lisää erilaiset pastat veteen ja keitä ohjeen mukaan kypsiksi.
8. Lisää parmesaania maun mukaan.
9. Mausta suolalla ja pippurilla.
10. Tarjoa heti. 













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti