perjantai 19. joulukuuta 2014

Italialainen iltapala: Spaghetti aglio olio e peperoncino

Musasuositus: Pitkän päivän päätteeksi sopii kuunnella Italian yhtä tunnetuimmista laulajista, Pino Danielea: Napule È.

Pitkän illan jälkeen Italiassa syödään usein pikapastaa, joka maistetaan hyvällä oliiviöljyllä, valkosipulilla ja chilillä. Vaihdankin usein tutut suomalaiset iltaleivät tähän nopeaan ja maukkaaseen klassikkoon.

Ainekset (2 hengelle)
250 g spagettia
2 kuivattua chiliä (peperoncino)
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
suolaa
(parmesaania)

Ohjeet
1. Keitä pasta runsaassa suolatussa vedessä ohjeen mukaan.
2. Pilko valkosipuli.
3. Kuullota valkosipuli ja chili oliiviöljyssä.
4. Sekoita kypsä pasta öljyyn. Lisää öljyä tarvittaessa.
5. Mausta suolalla.
6. Tarjoa parmesaanilla tai ilman.

Vinkki! Murskaa kuivatut chilit talouspaperin sisällä, niin vältyt kirveleviltä silmiltä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti