Söin tätä keittoa ensimmäistä
kertaa keittoja rakastavan virolaisen ystäväni luona. Meitä oli koolla
isompi ystäväporukka ja kokkailtiin keittoa yhdessä. Siitä asti olen harrastanut keittoja, erityisesti tätä pimeneviin syysiltoihin
sopivaa, suuta polttavaa versiota.
Ainekset
1 sipuli2 dl punaisia linssejä
1 tlk (500 g) chili-tomaattimurskaa
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
4 porkkanaa
4 perunaa
1 rkl öljyä
Ohjeet
1. Pilko sipuli ja kuullota se öljyssä.
2. Lisää pilkottu valkosipuli ja linssit. Sekoita.
4. Lisää vesi ja liemikuutiot ja kuumenna kiehuvaksi.
5. Kuori ja pilko porkkanat ja perunat pieniksi paloiksi ja lisää ne keittoon.
6. Keitä noin 15 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat kypsiä.
7. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
8. Anna maustua hetki ennen tarjoilua vaikkapa samppanjaleivän kanssa.
Alkaa olla sopivat ilmat linssikeittoon! Mmmmmmm...
VastaaPoistaJuu, tästä keitosta tulee aina mieleen se ilta teillä ja erityisesti sinä ja se, että Helka ei (ainakaan silloin) tykännyt keitoista. :)
Poista