Musasuositus: Rautaisen pinaattipiirakan kokkaus- ja syöntimusaksi sopii Eye of the Tiger. Samalla voi vaikka tehdä hauislihaksia viinipulloilla. (Been there, done that.)
Ainekset
Pohja
2 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
1 rkl kylmää vettä
Täyte
4 kananmunaa
300 g pakastepinaattia sulatettuna
noin 5 kirsikkatomaattia
100 g fetajuustoa
Ohjeet
Pohja
1. Sekoita jauhot ja öljyt murumaiseksi seokseksi.
2. Lisää kananmuna ja vesi ja sekoita tasaiseksi.
3. Levitä taikina rasvatun piirakkavuoan pohjalle.
4. laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte
5. Sulata pakastepinaatti mikrossa.
6. Sekoita kananmunat rikki haarukalla ja lisää joukkoon maito.
7. Sekoita sulanut pinaatti kananmunaseokseen ja lisää mausteet.
8. Lisää fetajuusto piirakkapohjalle ja kaada vuokaan kananmuna-pinaattiseos.
9. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Asettele ne leikkauspuoli ylöspäin pinaatin pinnalle.
10. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 35 - 40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti