sunnuntai 24. elokuuta 2014

Turun brunssit Vol. 1: Tiirikkala


Musasuositus: Tiirikkalan soundtrackiltä löytyy niin funkia kuin jazziakin. Kaffelan tunnelmaan sopii hyvin Tuomon biisi Don't take it too hard.

Turun uusin kahvilalupaus Tiirikkala aloitti tänä viikonloppuna viikonloppubrunssin. Lähdettiin tietysti heti testikierrokselle. Toisin kuin monissa muissa rafloissa, Tiirikkalassa brunssi tarjoillaan yhtenäisenä annoksena eikä seisovasta pöydästä. Ja ennen kuin huokailet jotain liian pienestä annoksesta, voin todeta, että brunssissa oli todellakin tekemistä.

Brunsseja on tarjolla kasvis- ja normiversio. Perushinta on vain 12 euroa (!). Parilla eurolla saa lisäksi erikoiskahvin ja neljän euron lisäpanostuksella kuoharia. Mehu kuuluu hintaan. 

Brunssi tuodaan pöytiin tarjottimilla ja siihen kuuluu kahta erilaista paahdettua leipää, pikkucroissant ja hilloa, hyvin maustettua rapsakkaa salaattia, hedelmäpaloja ja kahta erilaista juustoa. Kasvissyöjä saa lisäksi pähkinöitä ja hinajaa eli protskut ja hyvyys on kohdillaan myös vegeversiossa.

Brunssiin kuuluu myös suolainen piirakka ja makea jälkiruoka: tänään tarjolla oli lohipiirasta ja marjapiirakkaa. Jäin miettimään, sainko lohipiirasta vahingossa vai oliko se oikeasti tarkoitettu myös kasvissyöjille.  Mun kasviksiin kun ei kuulu tuo kala. Myös jälkkäri oli pienoinen pettymys: se oli omaan makuun hieman kuivakkaa ja sokerikakkuisaa.

Vahingossa syntynyt makuyhdistelmä vei tänään voiton: heitin hunajassa dipattujen pähkinöiden jälkeen suuhun omppua ja juustoa ja meinasin tipahtaa tuolilta. Nom. Kaiken kaikkiaan Tiirikkalassa on ollut alusta asti konsepti, sisustus ja ruoka kohdillaan. Vaikka paikka on ollut auki vasta muutaman viikon, se on jo kova tekijä Turun kahvilaskenessä.

2 kommenttia:

  1. Hmm, kuullostaa kiinnostavalta brunssivaihtoehdolta. :) Mietinpä vaan olisiko piirakoille ja pullille mitään gluteenitonta tilalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Luulisin, että brunssin saa myös gluteenittomana. Ainakin Tiirikkalan maukkaat voileivät saa myös gluteenittomina.

      Poista