Ainekset
Pohja
200 g Digestive-keksejä
100 g voita
2 rkl sokeria
Täyte

4 limeä
2 limen kuori raastettuna
1 rkl vaniljasokeria
1 prk (400 g) kondensoitua maitoa
Marenki
4 munanvalkuaista
2,5 dl sokeria
Ohjeet
Pohja
1. Murskaa keksit ja sekoita muruihin sulatettu voi ja sokeri.
2. Levitä seos voideltuun piirakkavuokaan (noin 27 cm).
Täyte
3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
5. Kaada täyte pohjalle.
6. Paista 175 asteessa noin 15 - 20 minuuttia, kunnes täyte tuntuu kiinteältä.
7. Jäähdytä piirakka jääkaapissa. Jos käytät irtovuokaa, irrota piirakka vasta täysin jäähtyneenä.
Marenki
8. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri.
9. Levitä tai pursota marenki piirakan päälle,
10. Paista piirakkaa vielä noin 10 - 15 minuuttia 225 asteessa, kunnes marenki on paahtunut sopivaksi. Varo, ettet polta marenkia!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti