perjantai 27. kesäkuuta 2014

Mac and cheese à la Bones

Kesäloma alkoi, eikä mikään voita hyvyydessä mac and cheeseä. Resepti on yksinkertaisuudessaan loistava. Hifistelyn vuoksi lisäsin makaronin ja juuston joukkoon myös kuullotettua sipulia ja purjoa. Tämän kikan opin niinkin yllättävältä taholta kuin Bones-sarjasta. Bones vierailee kokkiystävänsä  ravintolassa, jonka erikoisuus on mac anc cheese pienellä twistillä.

Musasuositus: Mac and Cheesen kanssa nautittavaksi sopii erinomaisesti Bones Theme The Crystal Method -bändiltä.

Ainekset
250 g makaronia
250 g raastettua cheddaria
2 sipulia
1 purjo
1 dl maitoa 
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä

Ohjeet
1. Keitä makaronit ohjeen mukaan suolatussa vedessä.
2. Kuullota pilkotut sipulit ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Sekoita sipuli-purjoseos kypsien makaronien joukkoon.
4. Levitä makaroni-sipuli-purjoseosta vuodellun vuoan pohjalle ja lisää päälle juustoraastetta. Vuokaan mahtuu suurin piirtein kolme kerrosta, juustoa vielä päällimmäiseksi.
5. Laita juuston päälle vielä mustapippuria ja hieman oliiviöljyä.
6. Lorauta vuokaan lopuksi hieman maitoa.
7. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. 
8. Nautiskele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti